De Millenium Water Alliance verwelkomt Acacia Water

Acacia Water is de allereerste private sector member van MWA

Afgelopen maand heeft de Raad van Bestuur van de Millennium Water Alliance (MWA) (https://mwawater.org/) gestemd om Acacia Water te accepteren als het allereerste lid van de particuliere sector. MWA werd opgericht in 2003 ( gevestigd in Washington, DC,) en is een permanente wereldwijde alliantie van vooraanstaande humanitaire en particuliere organisaties die actief zijn op het gebied van water, sanitaire voorzieningen en hygiëne. MWA belegt kansen en partnerschappen, versnelt het leren en effectieve modellen en beïnvloedt de WASH-sector door duurzame WASH-diensten te schalen. De organisaties van MWA werken met de armste mensen ter wereld in meer dan 90 landen in Afrika, Azië, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika.

 

Sinds de oprichting in 2003 zijn de leden van MWA non-profit en NGO’s die werken aan veilig en schoon water, sanitaire voorzieningen en hygiëne (WASH) in ontwikkelingslanden, of als onderzoeksinstellingen gericht op internationale WASH. Ook verwelkomde MWA in 2019 twee academische instellingen, het Mortenson Center in Global Engineering - University of Colorado Boulder, en het Desert Research Institute.

 

De toevoeging van een geweldig ook op WASH gericht privébedrijf zoals Acacia Water is een belangrijke mijlpaal voor MWA en weerspiegelt de dringende behoefte aan meer sectoroverschrijdende samenwerking om de wereldwijde vooruitgang voor universele WASH-dekking te versnellen - een doelstelling van de Sustainable development Goals voor 2030, ”zei MWA uitvoerend directeur Keith Wright.

 

Meer en meer zien we partnerschappen met de particuliere sector als de sleutel tot succes, niet alleen als financieringsbronnen, maar als een partner voor innovatie, geschaalde dienstverlening en praktische benaderingen om WASH-diensten beter te maken en het werk gedaan te krijgen,” volgens Wright. Voor MWA en haar NGO’s en academische leden, maakt de toenemende samenwerking met de particuliere sector deel uit van onze kans om meer te bereiken en verder te denken dan traditionele rollen.

 

”Acacia Water is vereerd om lid te worden van de Millennium Water Alliance en bij te dragen aan het bereiken van haar doelstellingen,” zei Arjen de Vries, CEO van Acacia Water. “Het implementeren van samenwerkingspaden naar universele, duurzame WASH-services en waterbeheer in ontwikkelingslanden is een missie die Acacia Water van harte ondersteunt en deelt met MWA. We hopen het leven van mensen te blijven transformeren en dichter bij het bereiken van de SDG’s te komen door onze bijdrage aan deze alliantie. ”

 

Acacia Water is ervan overtuigd dat een beter begrip van het hydrologische systeem, gestimuleerd door de implementatie van slimme, klimaatbestendige en duurzame oplossingen, de WASH-sector en overheden moet helpen om een ??rechtvaardige toegang tot schoon, betaalbaar en veilig water voor iedereen te verbeteren.

 

In de WASH-context is Acacia Water gestart met het ontwikkelen en testen van strategieën om de slagingspercentages van WASH-interventies te verhogen, met een focus op waterwinning en waterbufferingstechnieken om de weerbaarheid tegen droogte, overstromingen en verbeterde levensomstandigheden te vergroten. Een belangrijk credo voor Acacia Water blijft: problemen op een integrale en inclusieve manier aanpakken om ecosysteemdiensten en waterbeschikbaarheid voor iedereen te verbeteren.

 

 

De 18 leden van MWA zijn: Acacia Water, Action Against Hunger, CARE, Catholic Relief Services, Desert Research Institute, El Porvenir, Food for the Hungry, HELVETAS Swiss Intercooperation, IRC WASH, Living Water International, Mortenson Center in Global Engineering - University of Colorado Boulder, Pure Water for the World, Safe Water Network, Water4, WaterAid America, Water For People, Water Mission en World Vision.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze collega Daniela Benedicto van Dalen (mailto:Daniela.Benedicto@acaciawater.com).

 

Bron: Persbericht van MWA.

MWA-AW MWA-AW
MWA MWA