VIA Water kick-off in Kenia

Sharing Skills Seminar in Nairobi

In Kenia zijn complexe watervraagstukken de orde van de dag. Ter ondersteuning van innovatieve ontwikkeling financiert het Ministerie van Buitenlandse zaken met ‘VIA Water’ projecten in 7 Afrikaanse landen. Acacia Water werkt – in consortium – aan twee projecten in Kenia: ’Improving Sustainable Groundwater Exploration with Amended Geophysics (ISGEAG)’ en ’Sponge City’ in Kajiado.

30 VIA Water projectleiders uit meer dan zeven, voornamelijk Afrikaanse, landen waren van 28 tot 30 november uitgenodigd om deel te nemen aan hun Sharing Skills Seminar in Nairobi. Tijdens de seminar werd gefocust op projectmanagement, interculturele dimensies en leiderschapskwaliteiten die de projecten tot een succes zullen maken. Het hoge interactieve karakter van de trainingen zorgde ervoor dat de deelnemers leerden van elkaars ervaringen, vaardigheden en nodigde uit om in gesprek te komen over de uitdagingen die iedereen te wachten staat.

Stefan de Wildt, projectleider van de Via Water projecten bij Acacia Water is veel overeenkomsten tegengekomen: “Tijdens de gesprekken werd mijn beeld bevestigd dat de uitdagingen die we bij Acacia Water tegenkomen op wereldschaal worden gedeeld. Of het nu gaat om slimme mobiele watermeters of hergebruik van fecale slib, voor effectieve oplossingen is systeemdenken cruciaal en de sleutel tot succes.”

Als afsluiting hielden alle 30 projectleiders een pitch voor partijen die actief zijn in de Keniaanse WASH sector. “Ons ISGEAG geofysica project trok veel aandacht” vertelt Stefan. “Om de kans van slagen van geboorde waterputten te vergroten zien zij onderzoek naar nieuwe methoden voor interpretatie en exploitatie als belangrijk en cruciaal onderdeel. Uit de gesprekken sprak een duidelijke behoefte. Een behoefte die Acacia Water zowel met onderzoek als advies in kan vullen.”

Voor meer informatie over het ISGEAG project: https://www.viawater.nl/projects/improving-application-of-geophysical-groundwater-exploration-in-kenya

 

 

Communicatietraining projectleiders VIA Water Communicatietraining projectleiders VIA Water
Pitch projectleider Stefan de Wildt Acacia Water Pitch projectleider Stefan de Wildt Acacia Water